fotolijn

Speltakteken Bevers

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen en lekker buiten te spelen? Kom dan bij de Bevers van Scouting! Hier doe je allemaal spannende dingen met kinderen die even oud zijn als jij.

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting Bevers genoemd. Bij de Bevers ligt de nadruk op het spelen in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. De Bevers spelen in het thema Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen.
De Bevers vormen de jongste speltak binnen Scouting. Het is een groep van ongeveer 16 jongens en meisjes.

Hotsjietonia

De jongste speltakken spelen hun spel in hun eigen fantasiewereld. De Bevers spelen in het dorp Hotsjietonia. In het dorp wonen o.a. Bas Bos en zijn vrouw Rebel, Rozemarijn en professor Plof, Noa, Stanley Stekker, Keet Kleur met haar moeder Fleur en natuurlijk Sterre Stroom met haar broer Steven. Elke spelfiguur vertegenwoordigd één van de 8 activiteitengebieden van Scouting. Klik hier voor een overzicht van de activiteitengebieden en hier voor een overzicht van de spelfiguren.

Opkomsten

Iedere week draaien de Bevers op zaterdag ochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur. Elke opkomst begint met het oplezen van de namen om te kijken of iedereen er is en dan gaan we openen. Iemand mag tot 3 tellen en dan zingen we het openingslied. Zo sluiten we op het eind van de ochtend de bijeenkomst ook af en zingen we het sluitingslied. Klik hier voor de tekst van de liedjes.

Lid worden

Als er nieuwe Bevers bij de groep komen, dan mogen ze altijd eerst een paar keer komen kijken. Als ze besluiten om daadwerkelijk Bever te worden, dan mogen ze de Bever Scoutfit gaan dragen. Dit is een rode blouse. Pas na de installatie mag ook de groepsdas gedragen worden.

Installatie

Ongeveer één keer per jaar worden alle nieuwe Bevers geïnstalleerd. Hiervoor word altijd een spelfiguur uitgenodigd. De Bevers mogen samen met hun ouders, broertjes en/of zusjes, opa’s en oma’s en met de hulp van de reeds geïnstalleerde Bevers een aantal korte opdrachtjes uitvoeren. Als ze dit goed doen, dan worden ze geïnstalleerd en krijgen ze de groepsdas om. Dan zijn het échte Bevers!

Uniform

Het complete uniform bestaat uit:
- de rode beverblouse
- het naambandje van Scouting Nuth
- de beverbadge (zie plaatje)
- het installatieteken
- de groepsdas en de dasring

De Beverpost

Alle kinderen die lid zijn van Scouting krijgen gemiddeld één keer per twee maanden post toegestuurd. Voor de Bevers is dit de Beverpost. Dit is een tijdschriftje waar iedere keer een voorleesverhaal en een knutselopdracht in staat. De leden krijgen dit toegestuurd vanuit Scouting Nederland.